• 100% Privacy waarborg
  • Persoonlijke advies
  • ISO-gecertificeerd lab
  • Eenvoudig zelf afnemen
  • Assistentie & Support

Effect van lifestyle veranderingen

Uw gezondheid wordt gedeeltelijk bepaald door uw genen en gedeeltelijk door uw lifestyle. Wilt u erachter komen of het opvolgen van de adviezen op basis van uw DNA ook effect heeft op uw gezondheid? Dit kan middels periodiek bloedonderzoek. Uit een paar druppels bloed kunnen we opmaken wat bijvoorbeeld uw cholesterol of vitamine D niveau is op dit moment.

Eenvoudig zelf thuis afnemen via vingerprik
Biedt grip op uw lifestyle veranderingen
Geeft u inzicht in uw huidige bloedwaarden

bloedkit compleet

Ferritine onderzoek (ijzer)

PrintenE-mailadres
Met de Ferritine thuistest kunt middels een vingerprik uw Ferritine (ijzerwaarden) vast laten stellen.Ferritine is een eiwit dat vooral in de lever en in het beenmerg aanwezig is en dat wordt gebruikt om ijzer op te slaan. Een kleine hoeveelheid ferritine zit echter ook in het bloed. De hoeveelheid ferritine in bloed is een maat voor de hoeveelheid ferritine (en dus de hoeveelheid ijzer) zich in de lever en het beenmerg bevindt.
ijzertekort, ijzerwaarden, bloedarmoede, ferritine, thuistest, ferritine thuistest, ijzer thuistestFerritine onderzoek (ijzerwaarden)
Basisprijs€ 33,02
Basisprijs voor variant€ 33,02
Verkoopprijs: € 39,95
Verkoopprijs zonder BTW: € 33,02
Korting
Bedrag BTW€ 6,93
Standaard prijs:
Download handleiding
Beschrijving

Ferritine ijzerwaarden thuistest

Hoe werkt de Ferritine (ijzer) thuistest

Met de Ferritine thuistest kunt middels een vingerprik uw Ferritine (ijzerwaarden) vast laten stellen.
U kunt de test zelf thuis uitvoeren en hoeft alleen uw bloedsample middels de retourenveloppe terug te sturen.
In ons gecertificeerde laboratorium wordt uw sample bekeken, enkele weken later krijgt u per e-mail de uitslag van uw onderzoek.
Let op, we adviseren u om met een van onze partners contact te leggen voor het doorspreken van uw resultaten.

Let op: onze Ferritine thuistest is geen vervanging van een consult bij uw arts.
De uitslagen van een Ferritine thuistest zijn niet te vergelijken met een diagnose zoals uw arts stelt. Onze thuistest is uitsluitend idicatief en nooit een vervanger van uw consult bij een medisch specialist.

Wat is Ferritine precies?

Deze test meet de hoeveelheid ferritine in bloed. Ferritine is een eiwit dat vooral in de lever en in het beenmerg aanwezig is en dat wordt gebruikt om ijzer op te slaan. Een kleine hoeveelheid ferritine zit echter ook in het bloed. De hoeveelheid ferritine in bloed is een maat voor de hoeveelheid ferritine (en dus de hoeveelheid ijzer) zich in de lever en het beenmerg bevindt.

IJzer is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen (hemoglobine) in het beenmerg. Als het lichaam te weinig ijzer heeft, zal eerst de reservevoorraad in de vorm van ferritine opgemaakt worden. Pas als er bijna geen ferritine meer is, maakt het lichaam te weinig rode bloedcellen aan en is er sprake van bloedarmoede.

Teveel ijzer in je bloed

Bij teveel ijzer in het lichaam is de hoeveelheid ferritine in de weefsels en het bloed te groot en ontstaat een aandoening die men ijzerstapelingsziekte (hemochromatose) noemt,  maar ferritine is ook acutefase-eiwit. Dat wil zeggen dat ook bij ontstekingsprocessen de waarden hoger worden. Om te bewijzen dat een gevonden verhoging van ferritine het gevolg is van een ontstekingsproces zal de arts een CRP-bepaling aanvragen. Een verhoogde ferritinespiegel kan ook wijzen op leverziekte, auto-immuunziekte of meerdere bloedtransfusies.

Te weinig ijzer in je bloed

Als de hoeveelheid hemoglobine niet voldoende is (bloedarmoede), is een tekort aan ijzer een van de mogelijke oorzaken. De bepaling van ferritine is een goede test om een ijzertekort vast te stellen. IJzertekort kan ontstaan door overmatig bloedverlies, onvoldoende ijzer in de voeding of onvoldoende opname van ijzer (uit de voeding) in de darmen. Klachten die passen bij bloedarmoede zijn moeheid, bleke huid, kortademigheid, haaruitval en onregelmatige hartslag.

 

  • Vraag informatiepakket aan

    Vraag hier uw informatiepakket aan.

    * Alleen voor artsen en therapeuten.

Informatiepakket