Inloggen

Inloggen Mijnlabtest.nl

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthouden

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verify password *
Email *
Verify email *

Effect van lifestyle veranderingen

Uw gezondheid wordt gedeeltelijk bepaald door uw genen en gedeeltelijk door uw lifestyle. Wilt u erachter komen of het opvolgen van de adviezen op basis van uw DNA ook effect heeft op uw gezondheid? Dit kan middels periodiek bloedonderzoek. Uit een paar druppels bloed kunnen we opmaken wat bijvoorbeeld uw cholesterol of vitamine D niveau is op dit moment.

Eenvoudig zelf thuis afnemen via vingerprik
Biedt grip op uw lifestyle veranderingen
Geeft u inzicht in uw huidige bloedwaarden

bloedkit compleet

Vetzuren bloedtest

PrintenE-mailadres
vingerpriktest voor analyse van de vetzuurstatus
Omega vetzuurstatusOmega vetzuurstatus
Array
Basisprijs€ 57,81
Basisprijs voor variant€ 57,81
Verkoopprijs: € 69,95
Verkoopprijs zonder BTW: € 57,81
Korting
Bedrag BTW€ 12,14
Standaard prijs:
Download handleiding
Beschrijving

De vetzuren boedtest meet de Omega-3 en Omega-6 ratio.

De Omega-3 Index meet het gehalte aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, met als doel de gezondheid van uw hart en bloedvaten te volgen. Nu blijken diezelfde omega-3 vetzuren eveneens uw cellen langer jong te houden.

Als uw omega ratio onder de 8% uitkomt dan kunt u overwegen om een supplement te gebruiken. Omega-3 vetzuren komen van nature voor in vette vis, maar helaas eten de meeste mensen nog steeds niet de aanbevolen twee porties (liefst vette) vis per week. Kies voor een supplement dat u per dagportie minstens 500 mg tot 1000 mg EPA+DHA aanlevert. EPA en DHA zijn de twee belangrijkste omega-3 vetzuren.

Let op het evenwicht tussen Omega-3 en Omega-6 vetzuren.

Uit onderzoek blijkt dus dat een onevenwichtige balans tussen omega-3- en omega-6-vetzuren verantwoordelijk is voor hart& vaatziekten, hoge bloeddruk, depressie, diabetes en overgewicht.
Deze twee soorten vetten moeten namelijk strijden om dezelfde enzymen die ze omzetten in nuttige stoffen voor het lichaam.
Teveel omega-6-vetten kan zelfs een belangrijke oorzaak zijn van allerlei stemmingen en gedragsstoornissen.

We eten gemakkelijk veel te veel omega- 6 vetzuren uit vlees, zuivelproducten en plantaardige oliën zoals saffloer-, zonnebloem-, mais-, sesam- en arachideolie. Door minder omega- 6 en meer omega-3 te consumeren, kunt u het optimale 5:1 tot 2:1 evenwicht bereiken, en er voor zorgen dat u niet op de 15:1 ratio komt, die vaak voorkomt in het westerse dieet.

Met geen goede verzuren index:

vinkje groen Verlaagt het risico op een hartaanval aanzienlijk
vinkje groen U heeft een verhoogde kans op het overleven van een hartaanval
vinkje groen Tot 10 x minder kans op een plotselinge hartdood
vinkje groen Vermoedelijk minder kans op hartritmestoornissen 

* Bron: gerenommeerd Duits lab Omegametrix (www.omegametrix.de)

Teveel omega 6 vetzuren zijn ongezond

Wanneer de verhouding tussen omega 3 en 6 een tekort aan omega 3 is. Dan kan omega 6 ongewenste ontstekingsprocessen veroorzaken. Hoewel omega 6 (vooral gamma-linoleenzuur) in de basis gezond is, kan dit omslaan in ongezond als de juiste verhouding tussen omega 3 en 6 verstoord raakt. De opvattingen over de omega 6 (linolzuur) vetzuren zijn dus door huidige onderzoeken gewijzigd.

Hoe werkt de test

U krijgt per post een pakketje toegestuurd met een klein doosje.
Dit doosje bevat alles wat u nodig heeft om via een vingerprikje een paar druppels bloed op een speciaal stukje ''karton'' te laten druppelen. Als u de instructies volgt kan het bijna niet fout gaan. Vervolgens stuurt u, uw bloedsample op middels de bijgeleverde retourenveloppe naar ons aangesloten en gecertificeerde lab in Duitsland. Na enkele dagen krijgt u uitslag over uw Omega vetzuren balans.

  • Vraag informatiepakket aan

    Vraag hier uw informatiepakket aan.

    * Alleen voor artsen en therapeuten.