Inloggen

Inloggen Mijnlabtest.nl

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthouden

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verify password *
Email *
Verify email *

Cortisol dagprofiel

PrintenE-mailadres
Het cortisol dagprofiel speekselonderzoek is een goede bepaling voor het meten van de stress belasting, u kunt met onze test eenvoudig meten of uw cortisol waarden binnen de norm vallen en of er hormonale afwijkingen zijn.
cortisol, speekseltest, speekselonderzoek, onderzoek, thuistest, hormoontest, hormoonprofiel, stress onderzoek, stress, Cortisol dagprofiel speekselonderzoek
Array
Basisprijs€ 41,28
Basisprijs voor variant€ 41,28
Verkoopprijs: € 49,95
Verkoopprijs zonder BTW: € 41,28
Korting
Bedrag BTW€ 8,67
Standaard prijs:
Download handleiding
Beschrijving

Hoe werkt het cortisol dagprofiel speekselonderzoek

De hormoondiagnostiek uit speeksel bied tegenover de bepaling vanuit bloed een aantal voordelen: De monsterafname is niet-invasief (u hoeft geen bloed te prikken), pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plaatst plaatsvinden.

Bij de beoordeling van de vastgestelde hormoonwaarden in het speeksel is in eerste instantie vooral de verhouding tussen de verschillende hormonen belangrijk. Zijn de hormonen niet in balans of gaat de hormoonproductie sterk achteruit dan kan zich dit uiten in depressies, gevoel van zinloosheid, slaapstoornissen, verminderde libido en erectie, bloeddrukafwijkingen, hartritmestoornissen, vergeetachtigheid en gewichtstoename.

Wat meten we tijdens het speekselonderzoek

Cortisol (2x) dagprofiel:

De cortisol thuistest van mijnlabtest.nl is een eenvoudige thuistest om uw Cortisol (stress hormoon) waarde te bepalen. Uw cortisol waarde is mede bepalend voor de activiteit van uw stress gevoeligheid, veel mensen hebben last van een te laag of te hoog cortisol level. Cortisol wordt in de bijnier aangemaakt en een te laag of te hoog level kan leiden tot de volgende klachten:

Slecht slapen
Normaal zakt het cortisolgehalte ’s nachts waardoor je tot rust kunt komen. Wanneer deze waardes constant te hoog zijn gebeurt dit echter niet. Het gevolg is dat je niet in slaap kunt vallen of vaak wakker wordt. Daarnaast is cortisol een antagonist van Melatonine ook wel het slaaphormoon genoemd, als je cortisol level te hoog is, kan je slaaphomoon melatonine niet opkomen omdat zij elkaar tegenwerken.

Vermoeidheid
Hoewel je misschien zou denken dat cortisol je meer energie geeft, kun je jezelf hierdoor juist erg moe gaan voelen. Een hoge cortisolwaarde kan de bijnieren namelijk uitputten(burn-out). Hierdoor kun je chronisch vermoeid raken. Je kunt het zo zien, als je een lange periode teveel stress hebt gehad (teveel cortisol aanmaak) dan komt er een bepaald moment een omslag en stopt je bijnier met aanmaken van cortisol (hij is uitgeput). Op dat moment schiet je in een burn-out en heb je geen energie meer.

Een verminderd immuunsysteem
Cortisol zorgt ervoor dat lichaamsfuncties die niet nuttig zijn tijdens een vecht-of-vluchtreactie op een laag pitje worden gezet. Een voorbeeld hiervan is het immuunsysteem. Door een hoge cortisolwaarde ben je dan ook een stuk vatbaarder om ziek te worden.

Gewichtstoename (in de buikstreek)
De meeste receptoren voor cortisol bevinden zich in de buikstreek. Wanneer je cortisolgehalte hoog is, houd je daarom meer vet vast in dit gebied. Het lichaam denkt namelijk dat je deze energie hard nodig zult hebben tijdens een gevaarlijke situatie. Zelfs wanneer je gezond eet en regelmatig beweegt is het mogelijk dat je buikvet minder snel kwijtraakt als je hoge cortisolwaardes hebt.

Meer behoefte aan suikers
Cortisol is verantwoordelijk voor het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Hierdoor heb je bij hoge cortisolwaardes meer trek in suikers. Als je te veel suiker eet, schommelt de bloedsuikerspiegel waardoor je steeds opnieuw behoefte hebt aan suikers.

Verandering van de bloeddruk
Er vindt een verandering van de bloeddruk plaats omdat het lichaam zich voorbereidt op een vecht-of-vluchtreactie. Wanneer dit blijft gebeuren, kun je een hoge of juist lage bloeddruk krijgen.

Verlaagd libido
Cortisol veroorzaakt een verstoorde hormoonbalans. Wanneer deze waarde een lange tijd verhoogd is kan dit daarom zorgen voor een verminderd libido.

Nerveus gevoel
Doordat je veel stresshormoon aanmaakt ervaar je ook veel stress. Hierdoor kun je jezelf regelmatig overweldigd, angstig of paniekerig voelen.

Hoe verloopt het bestellen van het speekselonderzoek cortisol dagprofiel

1. U bestelt online het speekselonderzoek hormonen man en ontvangt binnen 4 werkdagen uw pakket door de brievenbus
2. Open de verpakking en lees de bijsluiter aandachtig door alvorens u overgaat tot het afnemen van uw monster
3. Als u de aanwijzingen gevolgd hebt dan heeft u 2 gevulde buisjes in de retourenveloppe naar ons opgestuurd.
4. We zullen de komende 2 weken uw samples analyseren met de nieuwste wetenschappelijke technieken
5. U ontvangt na maximaal 3 weken een email met de downlaod instructies via onze beveiligde website

Afnamemomenten

Cortisol (Dag profiel)
1e monster direct na het ontwaken afnemen
2e monster 3 á 4 uur later afnemen

Let op: dat u de tijd van afname goed invult en op het juiste buisje plakt

Indicaties:

 • seksuele functiestoornissen met verminderd libido
 • lichamelijke en geestelijke stress
 • vermoeidheidstoestanden
 • impotentie
 • moeheid
 • depressie
 • gewichtstoename
 • Vraag informatiepakket aan

  Vraag hier uw informatiepakket aan.

  * Alleen voor artsen en therapeuten.