Soa klachten

Aan welke klachten herken je een mogelijke soa.

Veel voorkomende soa's

Alle veelvoorkomende soa's overzichtelijk op een rij.

Wanneer een soa test

Lees wanneer het verstandig is om een soa test te doen.

Keuzehulp soa test

Hier krijg je advies over welke soa test jij het beste kunt doen.

Hoe werkt een test

Zelf een soa test afnemen is eenvoudig. Zo werkt het.

Betrouwbare soa test

Je krijgt alleen zekerheid door betrouwbare soa testen.

Soa klachten

Bij soa klachten is het belangrijk om je meteen te laten testen. Door een soa kan plassen pijnlijk zijn. Andere veel voorkomende soa klachten zijn keelpijn en vochtige afscheiding uit de vagina of penis. Er zijn nog veel meer symptomen die je kunt krijgen. Op deze pagina zetten we alle soa klachten op een rij. Zo weet je precies bij welke symptomen het goed is om meteen een test te doen. Wel belangrijk om te weten. Je krijgt lang niet altijd klachten als besmet bent met een soa. Doe daarom toch een test als je denk dat je een soa hebt, maar geen klachten krijgt.

Veel voorkomende soa’s

In Nederland komt chlamydia het vaakst voor. Er zijn ook andere soa’s die je kunt krijgen. Jaarlijks raken ook veel mensen besmet met gonorroe, syfilis, herpes en genitale wratten. Op een speciale pagina geven we je meer uitleg over de verschillende soa’s die in Nederland vaak worden gevonden. Je komt te weten wat een besmetting precies betekent, of een soa veel voorkomt en of niet veel voorkomende soa’s die in specifieke groepen toch vaak gemeten worden.

Wanneer een soa test

Heb je onveilige seks gehad, soa klachten, ben je gewaarschuwd of wil je graag zekerheid omdat je een nieuwe partner hebt. Allemaal redenen waarom je een soa test zou willen doen. Misschien herken jij een van de bovenstaande redenen of is er bij jou een andere aanleiding om een test te overwegen. Wat de reden ook is, we kunnen ons voorstellen dat misschien twijfelt of je wel of geen test moet doen. Op deze pagina leggen we je uit wanneer een soa test wel verstandig is en ook wanneer dit misschien niet noodzakelijk is.

Hoe gaat een test

Je hoeft niet meer naar de dokter of GGD voor een soa test. Een thuistest die in een laboratorium wordt geanalyseerd zorgt ook voor een betrouwbaar testresultaat. Maar hoe werkt het thuis afnemen van een soa test dan precies. Misschien twijfel je of het wel lukt om zelf een sample van goede kwaliteit af te nemen. Dit is gelukkig niet nodig. Op deze speciale pagina leggen we precies uit hoe de verschillende soa testen van Mijnlabtest precies gaan. Zo weet jij wat je kunt verwachten en natuurlijk hoe je de test moet afnemen.

 

Keuzehulp soa test

Je kunt je op veel verschillende soa’s laten testen. Al deze testen kunnen ook weer op een aantal manieren worden afgenomen. Moet ja na onveilige seks altijd al deze verschillende soa testen afnemen? En welke sample afname is dan het best geschikt? Wij kunnen ons voorstellen dat jij dit soort vragen hebt. Gelukkig is het niet altijd nodig om alle verschillende testen af te nemen. Op deze pagina vertellen we hier meer over. We helpen je met het vinden van de juiste soa test en bijbehorende afnamemethode. Aan de hand van een paar simpele stappen kom je dit te weten. Je hoeft alleen een paar vragen te beantwoorden.

Nog heel even geduld. Binnenkort staat hier een 'Meer info' knop en geven we je nog meer informatie over dit onderwerp! Geen geduld? Bekijk dan nu alvast de testen!

Betrouwbaarheid soa onderzoek

Als je denkt dat je misschien een soa hebt, dan wil je natuurlijk snel duidelijkheid. Daarom wil je een betrouwbare test kopen. Want alleen betrouwbaar onderzoek geeft jou die duidelijkheid. Als je een soa hebt dan moet de test dit aangeven. Bij een negatief testresultaat moet je ervan uit kunnen gaan dat je geen soa hebt. Lijkt een thuistest je handig, maar twijfel je over de betrouwbaarheid. Lees dan verder bij "Meer info". Hier vertellen we je graag meer over de analyse, het laboratorium en de betrouwbaarheid van onze testen.