• 100% Privacy waarborg
  • Persoonlijke advies
  • ISO-gecertificeerd lab
  • Eenvoudig zelf afnemen
  • Assistentie & Support

Effect van lifestyle veranderingen

Uw gezondheid wordt gedeeltelijk bepaald door uw genen en gedeeltelijk door uw lifestyle. Wilt u erachter komen of het opvolgen van de adviezen op basis van uw DNA ook effect heeft op uw gezondheid? Dit kan middels periodiek bloedonderzoek. Uit een paar druppels bloed kunnen we opmaken wat bijvoorbeeld uw cholesterol of vitamine D niveau is op dit moment.

Eenvoudig zelf thuis afnemen via vingerprik
Biedt grip op uw lifestyle veranderingen
Geeft u inzicht in uw huidige bloedwaarden

bloedkit compleet

Easy Home Test Bloedgroep test

PrintenE-mailadres
De Easy Home Test Bloedgroep is een zelftest voor de bepaling van uw bloedgroep. Zowel de ABO groep als de rhesus factor (positief of negatief) worden bepaald. Welke bloedgroep heb ik?
Easy Home Test Bloedgroep testEasy Home Test Bloedgroep test
Basisprijs€ 14,84
Basisprijs voor variant€ 14,84
Verkoopprijs: € 17,95
Verkoopprijs zonder BTW: € 14,84
Korting
Bedrag BTW€ 3,12
Standaard prijs:
Download handleiding
Beschrijving

 

Hoe werkt de Easy Home Bloedgroep test

De Easy Home Test Bloedgroep is een zelftest voor de bepaling van uw bloedgroep. Zowel de ABO groep als de rhesus factor (positief of negatief) worden bepaald.

Door middel van een vingerprik met een lancet brengt u bloed aan op de testcirkels. Aan de hand van de afwezigheid en/of aanwezigheid van agglutinatie (samenklontering) wordt bepaald welke bloedgroep u hebt. Deze manier van vaststellen van een bloedgroep wordt wereldwijd toegepast.

Het bloed brengt u aan op een testkaart. Aan de hand van de testkaart en het resultatenoverzicht in de bijsluiter kunt u aflezen welke bloedgroep u hebt. De testkaart kunt u na het uitvoeren van de test laten drogen. Tevens kunt u uw bloedgroep, uw naam en adres en eventueel uw pasfoto toevoegen. Dan kan het geheel ingeseald worden met de bijgeleverde plakfolie en heeft u uw gepersonaliseerde bloedgroepkaart voor altijd bij de hand.

Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Bloedgroep. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Een bloedgroep is een classificatie van het bloed en wordt erfelijk bepaald. De meest bekende bloedgroepen zijn A, B, AB en O, dit wordt ook wel het ABO systeem genoemd.

Meer over ABO bloedgroepbepaling

Een persoon met bloedgroep A heeft op de rode bloedcellen een eiwit dat antigeen-A wordt genoemd. Iemand met bloedgroep B heeft een eiwit dat antigeen-B wordt genoemd. Een persoon met bloedgroep AB heeft beide eiwitten op de rode bloedcellen. Iemand met bloedgroep O heeft geen eiwitten op de rode bloedcellen. Het bloedplasma kan één, beide of geen antilichamen tegen antigeen-A en antigeen-B bevatten. Mensen hebben in principe alleen antilichamen tegen de bloedgroep die zij zelf niet hebben. Bijvoorbeeld iemand met bloedgroep A zal nooit het antilichaam anti-A in zijn bloed hebben.

Meer over rhesus bloedgroepbepaling 

Het rhesus bloedgroepensysteem is veel gecompliceerder dan het ABO systeem. Het belangrijkste onderdeel van het rhesus systeem is het antigeen-D en het corresponderende antilichaam anti-D. Antigeen-D zit ook op het oppervlak van de rode bloedcellen en indien men dit antigeen heeft dan noemt men dat D-positief, of ook wel rhesus positief. Men zal geen antilichaam anti-D aantreffen in het bloed van iemand die rhesus positief is. Bloed waarbij geen antigeen-D op de rode bloedcellen zit, wordt D-negatief of rhesus negatief genoemd. Normaal treft men geen antilichamen aan tegen anti-D in het bloed van rhesus negatieve mensen, maar indien een D-negatief persoon ooit D-positieve rode bloedcellen heeft ontvangen, kan men antilichamen tegen anti-D ontwikkelen.

Het bloedgroepdieët :

Natuurlijk is een genetisch dieet veel effectiever en vollediger dan het bloedgroep dieet.
Toch worden er met het bloedgroep dieet ook leuke resultaten geboekt, lees onderstaand aanvullende informatie over het bloedgroepdieet.
Onze test helpt om thuis eenvoudig uw bloedgroep te bepalen zodat u direct kunt starten met uw bloedgroep dieet.

Het bloedgroep dieet is een dieet dat oorspronkelijk is ontworpen om de spijsvertering te verbeteren en het gewichtsverlies te bevorderen, waarbij het resultaat afhankelijk is van uw bloedgroep. Er zijn vier verschillende type bloedgroepen en elk type heeft een ander dieet om te volgen. Om het bloedgroepdieet te kunnen volgen is het belangrijk dat u weet welk type bloed u heeft. Dit kan O, A, B of AB zijn. Dit dieet zal helpen om uw natuurlijke genetische ritme te herstellen, waarbij u gewicht zult verliezen.

Wat eet u tijdens het bloedgroepdieët ?

Bloedgroep O: Mensen met bloedgroep O worden beschouwd als eiwitrijk vlees eters. Tijdens het bloedgroep dieet moet deze groep voornamelijk vlees, vis, groenten en fruit eten. U zult uw inname aan granen, peulvruchten en bonen moeten beperken. Kelp, schaal- en schelpdieren, zout, rood vlees, boerenkool, spinazie en broccoli zullen u helpen om gewicht te verliezen.

Bloedgroep A: Mensen met bloedgroep A moeten een vegetarische aanpak volgen. U zult in dit geval veel groenten, tofu, vis, bonen, granen, fruit en peulvruchten moeten consumeren. Plantaardige oliën, soja en ananassen zijn voor mensen met bloedgroep A goede voedingsmiddelen om af te vallen.

Bloedgroep B: Mensen met bloedgroep B kunnen meer getypeerd worden als evenwichtige omnivoren. U mag vlees eten (met uitzondering van kip) maar geen zuivel, granen, bonen, peulvruchten, groeten en fruit. Voedsel wat u zal helpen bij gewichtsverlies zijn eieren, groenten, wild, zoethout, thee en lever.

Bloedgroep AB: Wanneer u over bloedgroep AB beschikt, kunt u een meer gevarieerd dieet volgen. Dit betekent dat u vlees, vis, zuivel, tofu, bonen, groenten, fruit, granen en peulvruchten kunt eten. Om veel gewichtsverlies te realiseren kunt u het beste veel tofu, vis, zuivel, ananas, kelp en groente eten.

Welke voedingsmiddelen moet u vermijden tijden het bloedgroepdieët ?

Wanneer u het bloedgroep dieet volgt, is het belangrijk dat u bepaalde voedingsmiddelen vermijd, om voldoende gewicht te blijven verliezen.

Mensen met bloedgroep O moeten bijvoorbeeld tarwe, kidneybonen, mais, witte bonen, kool, linzen, bloemkool, spruitjes, avocado’s, sinaasappelen en mosterd vermijden.

Mensen met bloedgroep A moeten geen vlees, bruine bonen, zuivel, lima bonen en tarwe eten.

Mensen met bloedgroep B moeten er voor zorgen dat ze geen pinda’s, zaden, tarwe, linzen, sesam en boekweit consumeren.

Tot slot moeten mensen met bloedgroep AB, rood vlees, lima bonen, mais, bruine bonen, zaden en boekweit vermijden.

Welke oefeningen doet u tijdens het bloedgroepdieët ?

Tijdens het bloedgroepdieet zijn oefeningen een andere belangrijke factor die u zullen helpen bij het afvallen. Net als het vermijden van bepaald voedsel per bloedgroep, horen er ook bepaalde oefeningen bij iedere bloedgroep.

Bloedgroep A: Als u bloedgroep A heeft, zijn yoga oefeningen een goede keuze. Het zal u niet alleen helpen bij het verminderen van stress, maar ook bij het verliezen van gewicht.

Bloedgroep A, AB en B: Tai Chi is een andere vorm van lichaamsbeweging die uitstekend is voor mensen met deze type bloedgroepen.

Bloedgroep O: Voor mensen met bloedgroep O is lichaamsbeweging de belangrijkste factor voor het verliezen van gewicht. Denk bijvoorbeeld aan gewichtheffen, hardlopen, zwemmen, fietsen en aerobics. Voor beginners wordt aangeraden ongeveer twee tot drie keer per week aan lichaamsbeweging te doen.

Voor biedt het bloedgroepdieët uitkomst ?

Het bloedgroepdieet is goed voor iedereen. U moet echter wel beschikken over de nodige discipline en in staat zijn om een streng dieet plan te volgen.U dient het dieet te volgen voor het type bloedgroep dat u heeft. Zorg er daarom voor dat u dit in eerste instantie laat controleren, alvorens u begint met het bloedgroepdieet.

 

  • Vraag informatiepakket aan

    Vraag hier uw informatiepakket aan.

    * Alleen voor artsen en therapeuten.

Informatiepakket