• 100% Privacy waarborg
  • Persoonlijke advies
  • ISO-gecertificeerd lab
  • Eenvoudig zelf afnemen
  • Assistentie & Support

Effect van lifestyle veranderingen

Uw gezondheid wordt gedeeltelijk bepaald door uw genen en gedeeltelijk door uw lifestyle. Wilt u erachter komen of het opvolgen van de adviezen op basis van uw DNA ook effect heeft op uw gezondheid? Dit kan middels periodiek bloedonderzoek. Uit een paar druppels bloed kunnen we opmaken wat bijvoorbeeld uw cholesterol of vitamine D niveau is op dit moment.

Eenvoudig zelf thuis afnemen via vingerprik
Biedt grip op uw lifestyle veranderingen
Geeft u inzicht in uw huidige bloedwaarden

bloedkit compleet

Easy Home Test Cholesterol Plus

PrintenE-mailadres
Met de Easy Home Test Cholesterol meet u zelf het totale cholesterolgehalte in uw bloed. De test is eenvoudig en snel. We meten LDL en HDL dus het goede en het slechte cholesterol.
Easy Home Test Cholesterol plusEasy home test, cholesterol, cholesterol test, LDL, HDL
Basisprijs€ 16,52
Basisprijs voor variant€ 16,52
Verkoopprijs: € 19,99
Verkoopprijs zonder BTW: € 16,52
Korting
Bedrag BTW€ 3,47
Standaard prijs:
Download handleiding
Beschrijving

 

Hoe werkt de Easy Home Test Cholesterol plus

Door middel van een vingerprik met een lancet brengt u een druppel bloed aan op de testcassette. In dit stadium wordt het plasma gescheiden van de bloedcellen. Daarna activeert u de testcassette. Na de activatie van de test wordt het aanwezige cholesterol omgezet tot waterstof peroxide dat een kleurreactie teweeg brengt. De hoogte van het verkleurde gebied staat gelijk aan de concentratie cholesterol aanwezig in uw bloed. Na 10-12 minuten kunt u het resultaat middels de bijgesloten resultatentabel aflezen.

Voor de tweede test herhaalt u exact dezelfde stappen als bij de eerste test. Als u beide resultaten heeft afgelezen kunt u uw risicofactor bepalen aan de hand van het rekenvoorbeeld en de tabel in de bijsluiter.

De testen kunnen op een willekeurig tijdstip gedurende de dag uitgevoerd worden. De tweede test dient u wel uit te voeren nadat u de eerste test heeft gedaan.

Voor een volledige en uitgebreide beschrijving verwijzen wij u graag door naar de bijsluiter van de Easy Home Test Cholesterol Plus. Lees voor het gebruik van de test de bijsluiter goed door.

Wat is Cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof die vooral door de lever zelf wordt aangemaakt, maar ook door het lichaam wordt opgenomen uit het voedsel. Cholesterol wordt omgeven door een laagje eiwit en vervoerd door het bloed. Het lichaam heeft cholesterol nodig voor de opbouw van bepaalde lichaamscellen, hormonen en voor de spijsvertering.

Verschil tussen goed en slecht cholesterol

Hoewel Cholesterol vaak een negatieve klank heeft, is er ook goed cholesterol, het zogenaamde HDL-cholesterol, dit verwijdert het te veel cholesterol uit het bloed en de vaatwanden. Slecht is het LDL-cholesterol, dat zich kan ophopen aan de binnenkant van de bloedvaten. Een verhoogd (slecht) cholesterol kan mogelijk leiden tot hart- en vaatproblemen.

Hoe kom ik aan een te hoog cholesterol

Een verhoogd cholesterolgehalte kan veroorzaakt worden door slechte eetgewoontes, alcoholgebruik en roken, overgewicht, maar ook suikerziekte (diabetes mellitus) of erfelijke aanleg (familiaire hypercholesterolemie).

familiaire hypercholesterolemie is met Nutri-Gene in DNA te onderzoeken

Met ons DNA onderzoek Nutri-gene kunnen we de erfelijke belasting bepalen, het is dan ook zeer interessant op onze pagina over DNA onderzoek te kijken.

Samenstelling LDL (Lagedichtheidlipoproteïne) 

Lagedichtheidlipoproteïne bestaat voor 78 à 80 procent uit cholesterolesters, triglyceriden, fosfolipiden en glycolipiden. Hierin zijn eiwitten opgelost, die 20 à 22 procent uitmaken van LDL.[1] Deze eiwitten wordenapolipoproteïnen genoemd en LDL bevat vooral het type B100.[2] Zij zorgen ervoor dat de cholesterol en andere vetstoffen door het waterige bloed getransporteerd kunnen worden. Apolipoproteïne B100 wordt herkend door receptoren van de weefselcellen, waardoor deze cellen de cholesterol kunnen opnemen indien nodig. Bij familiaire hypercholesterolemie werken deze receptoren niet, waardoor cholesterol zich ophoopt in het bloed.

Samenstelling HDL (Hogedichtheidlipoproteïne)

Het HDL-lipoproteïne wordt gevormd in de lever en in mindere mate de darm. Het HDL-lipoproteïne kan cholesterol opnemen uit de weefsels. Er wordt verondersteld dat HDL cholesterol kan verwijderen uitatheromen in de slagaders. Het HDL-cholesterol wordt vervolgens naar de lever getransporteerd voor excretie of hergebruik (of naar andere lipoproteïnen). Omwille van deze eigenschap wordt HDL-gebonden cholesterol (HDL-C) ook wel het goede cholesterol genoemd. Een hoge HDL-C-waarde lijkt bescherming te bieden tegen hart- en vaatziekten. Lage waardes (minder dan 1 mmol/l), ook wel hypoalfalipoproteinemiegenoemd, verhogen daarentegen het risico op hartlijden.

Klik hier om direct naar onze hart- en vaatziekten blog te gaan

  • Vraag informatiepakket aan

    Vraag hier uw informatiepakket aan.

    * Alleen voor artsen en therapeuten.

Informatiepakket